torsdag den 26. april 2012

38 kr. Wine battle Hvidvin


Hvidvin er ikke min stærke side. Men for at komme igang med en ny runde vinblog så blev dette eksperiment valgt. To Hvidvine fra Netto. Lad mig sige med det samme at det ikke blev nogen specielt god start på 2. omgang af Vinmunken.



Vin : Cave de Ribeauville Riesling 2011
Land : Frankrig
Drue : Rieslng
Alkohol : 13,0 %
Pris : 38 kr. Netto
Point: 71

Lettere frugtig næse med duft af lidt fersken og pære. Hvis bare den havde smagt som den duftede, så var der 15 point mere at hente....men smagen er sur, meget sur til mine smagsløg. Der er ingen lag, bare en surhed der slutter brat uden eftersmag. Vel nok den dårligste Riesling jeg kan mindes at have drukket. Årgang 2011 ? Tja...ved for lidt om hvidvin til at bedømme om alder kan gøre noget ved sådan en vin ? Læsere af denne blog er velkommen til at byde ind.


Vin : Undurraga Gewürtztraminer 2011
Land : Chile
Drue : Gewürtztraminer
Alkohol : 13,0 %
Pris : 38 kr. Netto
Point: 72

Frugtig næse med sødme og duft af pære og fersken (igen). Også denne vin er alt for sur til mine smagsløg, dog en anelse mindre sur ind den første vin. Lille hint af noget der kunne mindre om eftersmag men ellers også fuldstændig forladt for smag og lag.

Jeg synes ikke at nogle af disse vine bør købes. Vinene kan hverken drikkes for sig selv eller med noget mad.


2 kommentarer:

  1. Hej Den Riesling du har valgt fra Alsace, er for at sige det pænt ikke en værdig repræsentant for hverken Rieslingdruen eller for Alsace. Der er tale om en vin som kommer fra en af de allerstørste vinfabrikker i Alsace, vinene sælges i Danmark under flere navne på huset, for eksempel kan de også hedde Martin Zahn, så forhandles de i Coop. Druerne er bliver opkøbt fra en række små vinbønder, bliver blandet, og der tilstræbes at lave en vin som er totalt ensartet år efter år, altså en totalt kønsløs vin, hvilket nærmest må betragtes som en forbrydelse, når vi har med en drue som Riesling at gøre.

    Prøv en vin fra en af de 2.000 selvstændige vinbønder, der findes i Alsace, så får du en væsentligt bedre oplevelse. Disse vine kan du desværre kun finde hos små garageimportørerer og meget entusiastiske vinhandlere.

    Med venlig hilsen
    Lene
    indehaver af www.kulturvin.dk

    SvarSlet
  2. Jamen du har da ret i at det ikke er nogen værdig repræsentant for Rieslingdruen og/eller Alsace :-) Men det er hvidvin man kan pille ned fra hylden i Netto og dette er hermed til skræk og advarsel til dem der måtte læse med.

    Rieslingdruen er min favorit når det kommer til hvidvine. Kan se du linker til din biks, så du skal være velkommen til at sende en flaske god vin til anmeldelse til en favorabel pris :-)

    SvarSlet