torsdag den 17. februar 2011

Sort Hvede fra Indslev med kød og kål


Hopper for en kort stund af vinvognen.

Fik en lækker kombination af en klassisk vinterret og en lækker øl og den oplevelse deles hermed.

Øllen var fra Indslev (Sort Hvede) og var lækker mørk med masser af røg ! Smag af røg og lakrids. Duft af røg og mørk chokolade. Virkelig en hæftig øl der er svær at komme igennem uden mad.

Men med nedenstående ret passende den helt fænomenalt ! Øllen ville også gøre sig godt med oksekødssuppe.

Nakkefilet med hvidkål

Der skal anvendes en trykkoger - som et et must i et hvert hjem

1 Hvidkålhoved
1 Nakkefilet på 1,5 til 2 kg
1,5 liter vand
25 peberkorn
3 spsk salt
1 terning grøntsagsboulion

Nakkefilet skæres i store stykke (en håndfuld) og brunes kraftigt i bunden af gryden med lidt smør. Kødet krydset med salt og peber under bruning. Jo mere stegeskorpe jo mere smag til retten.Hvidkål skæres i grove stykker og tilsættes. Vand, salt, grøntsagsboullion og peber tilsættes. Gryden lukkes og skal stå i cirka. 90 minutter og koge under tryk.

Simpelt men overraskende godt !

Trykkoger er også glimrende til chili con carne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar