søndag den 13. februar 2011

Amarone, Østrig og tapas !


Vin : Krems, Blauer Zweigelt 2008
Land : Østrig
Drue : 100 % Blauer Zweigelt
Alkohol : 13 % alkohol
Pris : 78 kr. Føtex
Point: 84

Spottede denne vin fra Østrig nederst på hylden i Føtex og kunne ikke modstå at teste den. Synes at have bemærket at rigtig mange af de finere restauranter bruger rigtig meget østrigsk rød- og hvidvin og derfor var jeg lidt nysgerrig. Kraftig pebret og lidt sprittet duft. Lidt indelukket vin og en del tørhed i starten. Gæsterne ved bordet var ikke uden videre begejstret. Vi lod vinen stå til efter maden hvilken vil sige omkring 4 timer og det gjorde underværker. Duften blev rundere og mere aromatisk med lidt syrlige bær. Smagen blev også rundet af og bar præg af friske syrlige bær med lidt noter af blåbær og måske lidt jordbær. Personlig er jeg ikke begejstret. Det er helt sikkert en madvin og egner sig ikke til tapas. Og så skal den dekanteres og stå mindst 5 timer efter min mening. Vinen skal iøvrigt nok lige nogle år endnu før den er klar.
Madskribent på nettet foreslår følgende retter til vinen:

Torsk med tør sennepssauce på morkler, rødbede syltet i Zweigelt & sprøde tern af røget spæk.

Koteletter med confiteret selleri, kartoffel, friteret timian & portobellosauce


Vin : Carpineto Farnito Cabernet Sauvignon 2001
Land : Italien
Drue : Cabernet Sauvignon
Alkohol : 13 % alkohol
Pris : ca. 200 kr. Holte Vinlager
Point: 89

Næste vin på programmet er en italiener som jeg har fået i fødselsdagsgave for nogle år tilbage. Den er købt i en partner butik til Holte Vinlager og efter lidt søgen på nettet vurderes prisen til at være omkring 200 kr. Har ofte været uheldig med italienske vine men aftenes to italienere gjorde det på hver sin måde rigtig godt. Duften var yderst interessant med masser af animalske noter. God smag med lidt tørhed. Kraftig smag med lidt, men tilpas, egetræ og kryderier. En klassisk type vin der virkede meget "fransk". Blev dekanteret i 2 timer og blev bedre efter 4 timer, så den skal have luft. Kan drikke for sig selv og med det meste mad. Glimrende.


Vin : Amarone Brunelli Campo Inferi Classico DOC 2004
Land : Italien
Drue : Corvina Veronese 70%, Rondinella 25%, Corvinone 5%
Alkohol : 15 % alkohol
Pris : 295 kr. Slagelse Vinkompagni
Point: 91

Rigtig god amarone som passede glimrende til aftenens tapasbord. Men en oprindelig pris på 475 kr. så burde der også være en del kvalitet bag. Vinen fik 2 timers dekantering men åbnede sig først for alvor op efter 6 timers luft. Uden dekantering er duften meget domineret af alkohol men efter noget luft fungerer vinen perfekt i duft og smag. Duft med frugt, lidt jordbær, kaffe og lakrids og disse elementer fortsætter også i smagen. God og lang eftersmag med strejf af lidt rom også. Glimrende vin. Tak til Thomas for dette indslag.

En lille note til vinen: Producenten spiller klassisk musik der hvor vinen lagres og mener at dette er med til at modne vinen bedre. Interessant....meeeeeen ?? Storytelling !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar